Hejsan allihopa !

Som en bra början på våran blogg tänkte jag presentera basen till en hälsosam och hållbar nagelvård, nämligen SolarOil!

Många upplever att deras naglar skivar sig, eller att dom är räffliga. Eller kanske att dom spricker väldigt långt ner. Ett väldigt bra hjälpmedel är då nagelbandsolja!

Visst är vi i vatten varje dag, diskar med diskmedel, städar med olika lösningsmedel. Det som många inte vet är att diskmedel och även handsprit löser upp fettet/oljan i din nagel som är en del av “byggstenarna” som håller ihop nageln. Därför skivar sig naglarna. Oljan tillför naglarna mera flexibilitet så de inte spricker så långt ner.

Målet är att få flexibla naglar, inte superhårda eller mjuka.

Kan man använda vanlig olivolja?

Nagelbandsoljan innehåller väldigt små molekyler som kan tränga ner genom nagel, nagellack och annat material man kan ha påbyggt. Återfuktar både naglar och nagelband. Olivolja och andra oljor lägger sig bara på ytan.

Hälsningar

Monica, nagelterapeut